Politica de retur

POLITICA DE RETUR PENTRU ECHIPAMENTE SI DISPOZITIVE MEDICALE

Va rugăm să citiți cu atenție informațiile prezentate în acest document.

Ne dorim să fiți pe deplin mulțumit atunci când achiziționați produse noastre, iar dacă nu sunteți încântat de produsele cumpărate, le puteți returna și noi va vom înapoia contravaloarea acestora. Condițiile de retur se refera la achiziția online a Dispozitivelor medicale. Medicamentele sau produsele personalizate nu pot fi returnate!

PASI NECESARI PENTRU RETURNAREA UNUI PRODUS

In vederea returnării produsului, trebuie sa îndeplinite următoarele condiții, in termen de 14 zile  calendaristice de la primirea produselor.

Pasul 1

INTOCMIREA SI TRIMITEREA UNEI CERERI DE RETURNARE

Cum puteți completa si trimite cererea de returnare a unui produs:

1 . Puteți completa forma electronica a cererii de returnare a unui produs disponibila aiciCompletați câmpurile colorate in verde. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii. După completare va rugam sa semnați cererea si sa o trimiteți către adresa  comenzi@scuteremedicale.ro

Sau

2 . Completați formularul de retur disponibil la următoarea adresa web: https://www.scuteremedicale.ro/formular-de-retur/

Cererea trebuie întocmita si trimisa in MAXIM 14 zile calendaristice de la primirea/recepția produselor.

Pasul 2

INREGISTRAREA CERERII DE RETURNARE

De îndată ce am vom primi cererea dumneavoastră de retur, un operator vă va contacta pentru a vă comunica numărul de înregistrare a cererii, pentru a confirma acceptarea sau refuzul returului conform condițiilor de retur, respectiv pentru a va cere eventuale detalii suplimentare.

ORICE comunicare privind cerea dumneavoastră de returnare va fi trimisa de către operatorii noștri via email de la adresa comenzi@scuteremedicale.ro  (va rugăm să verificați și folderul spam al emailului dumneavoastră).

In cadrul comunicărilor, ECOPROTECH ENGINEERING vă va  cere sau transmite anumite detalii necesare returului:

 • Pentru cazurile in care cumpărătorul va efectua returul: adresa la care trebuie returnat produsul, detaliile de contact pentru efectuarea returului .etc
 • Pentru cazurile in care ECOPROTECH Engineering va efectua returul: adresa de la care va fi ridicat produsul.

Pasul 3

INAPOIEREA CONTRAVALORII PRODUSELOR RETURNATE

Ecoprotech Engineering va emite o factura de stornare cu valoarea rezultata in urma evaluarii si va rambursa clientului suma respectiva de bani, inclusiv costurile initiale ale livrarii daca au fost suportate de cumparator.

Suma aferenta returului, care figureaza in factura fiscala de stornare, ii va fi rambursata clientului prin aceeasi metoda de plata. In cazul in care clientul a achitat numerar, suma ii va fi rambursata in numerar, in limita plafonului maximal stabilit prin lege 10.000 lei in cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 lei in cazul persoanelor juridice (masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar” din Legea nr.70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata).

RETURNAREA PRODUSULUI DE CATRE CLIENT PRIN CURIERAT RAPID

RETUR TOTAL – În cazul în care clientul returnează toată comanda, Ecoprotech Engineering va returna contravaloarea produselor comandate și a costului de transport pentru expedierea coletului. Atenție, costul de transport pentru returul produselor către Ecoprotech Engineering va fi suportat de clientul care a solicitat returul. Returul produselor se face prin orice firmă de curierat preferată de client respectând detaliile menționate în emailul primit după înregistrarea cererii de retur.

RETUR PARȚIAL – În cazul în care clientul returnează parțial și păstrează unul sau mai multe produse aferenta aceleiași comenzi va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul dorește să le returneze, fără să returneze taxa de transport pentru expediție. Atenție, și în cazul acesta taxa de transport pentru returnarea produselor este suportată de client. Returul produselor se face prin orice firmă de curierat preferată de client respectând detaliile menționate în emailul primit după înregistrarea cererii de retur.

Va rugăm să ambalați cu grijă produsele returnate, ECOPROTECH ENGINEERING nu va returna contravaloarea produselor în cazul în care acestea sunt deteriorate pe timpul transportului.

PRELUAREA PRODUSULUI RETURNAT DE CATRE ECOPROTECH ENGINEERING

In anumite cazuri (atunci când produsele prezinta o sensibilitate aparte sau un cost foarte ridicat) ECOPROTECH ENGINEERING va efectua preluarea produsului pentru care s-a cerut returnarea in vederea efectuării inspecției de integritatea produsului in prezenta clientului. In acest caz costul aferent preluării produsului poate fi suportat de client.

Dacă doriți să primiți detalii suplimentare va rugăm să ne contactați la adresa de email comenzi@scuteremedicale.ro.

 

CONDIȚII DE RETUR

DREPTUL DE RETRAGERE ȘI EXCEPTĂRILE PREVAZUTE DE LEGE

Dreptul de returnare se aplică exclusiv dispozitivelor medicale pentru mobilitate comandate și plătite prin intermediul site-ului scuteremedicale.ro. Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adresează persoanelor juridice și persoanelor ce ridică de la sediul companiei produsele comandate și achitate.

CONFORM Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii

„Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

Ca atare, consumatorul are dreptul ca, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor comandate și plătite prin site, să notifice în scris SC ECOPROTECH ENGINEERING SRL înregistrând cererea de retur folosind formularul de retur de pe site (disponibil la adresa: …..) sau prin trimiterea unui formular completat de cerere de retur semnat prin email la adresa comenzi@scuteremedicale.ro in care sa informeze asupra deciziei sale de a renunța la produsele comandate, fără obligativitatea invocării unui motiv anume. SC ECOPROTECH ENGINEERING SRL are obligația să returneze în termen de 14 zile calendaristice contravaloarea produselor comandate, dacă acestea au fost achitate, dar nu înainte de data recepționării bunurilor.

*Consumatorul nu poate denunța unilateral (nu poate returna), în condițiile art. 16, lit. d), e), f), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate (de exemplu: suplimente desigilate, produse cosmetice desigilate, testate) sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: hrană bebeluși (lapte, piureuri, sucuri, etc.), produse de igienă intimă și produse care vin în contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: pompe san, protecții mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, cănuțe bebe, jucării dentiție, chiloți de unică folosință, bustiere, sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, centuri postnatale, scutece, dus bucal, periute de dinti, rezerve de periute de dinti, produse de igiena intima, etc.).

DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE CONFORM OUG NR 34/2014 ART. 14, ALIN. 3

Consumatorului i se oferă dreptul de a se retrage (dreptul de retur; excepție făcând cazurile de mai sus) în cazul achizițiilor cu livrare la domiciliu, tocmai pentru că nu are posibilitatea de a vedea produsele înainte de încheierea contractului, din același motiv i se permite să testeze și să verifice produsele pe care le-a cumpărat în măsură în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora.

Astfel, pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora, consumatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze la fel cum i s-ar permite într-un magazin fizic. În cazul produselor electronice, electrocasnice acestea pot fi probate prin pornirea și oprirea acestora și nu prin folosirea în scopul pentru care au fost produse. Așadar, în timpul perioadei de retragere de 14 zile, consumatorul trebuia să manipuleze și să inspecteze produsele cu grija necesară.

Consumatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produsului care rezultă din manipularea necorespunzătoare a acestuia, alta decât cea necesară pentru determinarea naturii, calității și funcționarii produsului.

 

ACȚIUNILE CARE DUC LA DIMINUAREA VALORII PRODUSULUI RETURNAT SUNT URMĂTOARELE:

 • deteriorările produse ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de folosire/depozitare/manipulare.
 • folosirea aparatelor electronice și electrocasnice în orice alt mod decât testarea prin pornirea și oprirea aparatului;
 • ruperea sigiliilor și a etichetelor produsului;
 • ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
 • zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea cu substanțe externe;
 • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului;
 • desigilarea produselor de îngrijire personală, cosmetice, de curățenie, a produselor pentru copii și nou-născuți, sau a lenjeriei intime.
 • Toate celelalte prevederi cuprinse ȋn legislaţia ȋn vigoare, referitoare la acoperirea de către Vânzător a viciilor ascunse ale produselor vândute, sunt valabile. Drepturile Cumpărătorilor sunt cele prevăzute ȋn legislaţia aplicabilă, acestea neextinzându-se asupra eventualelor daune cauzate de folosirea Produsului.

Atunci când la recepționarea returului se constată faptul că produsul prezintă urme de folosință ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a constata dacă a fost manipulat corespunzător, iar valoarea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 90% din valoarea inițială.

 

PENTRU A BENEFICIA DE RETURUL PRODUSELOR, CUMPĂRĂTORUL ARE URMĂTOARELE OBLIGAŢII:

 • produsul să fi fost cumpărat de pe Site şi să fi fost folosit numai ȋn scopul pentru care a fost conceput;
 • să respecte instrucțiunile de folosire/depozitare/manipulare şi să utilizeze Produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
 • să păstreze documentul fiscal cu care a cumpărat Produsul şi să facă dovada achiziției;
 • să păstreze ambalajul original şi toate accesoriile, documentele care au venit ȋn acesta, precum şi să le livreze împreună cu Produsul.

Data ultimei actualizări: 22-Noiembrie-2020/17:00