Istoria Karma

2007

Karma a acumulat peste 100 de patente. Cel de-al 12-lea președinte Taiwanez – Ma Ying-Jeou, vizitează sediul Karma și tine un seminar pe teme industriale.

 

2006

Karma înființează Karma Medical Products (Shanghai) Co. Ltd. în China și lansează astfel pe piața chineza produsele sale avansate.

Karma primește dreptul exclusiv de distribuție a pernuțelor VICAIR ®  în Asia.

2005

Karma dezvolta perna pentru scaune „S-Ergo”, deschizând calea către producția seriei de scaune Ergo în anii ce urmează.

2002

Karma inventează un nou tip de scaun rulant electric Power Tilt & Recline Wheelchair (KP-45TR), contribuind la prevenirea ulcerelor produse de presiune. Karma dezvoltă cu succes jante din fibră de carbon la Rehacare 2002 in Dusseldorf, Germania.

1999

Departamentul Personalizări Produse a fost fondat cu susținerea inginerilor medicali cu scopul de a putea furniza utilizatorilor cu dizabilități severe produse care sa răspundă nevoilor speciale ale acestora.

Karma și partenerul sau din Marea Britanie înființează KARMA Mobility Ltd.  ce va asigura distribuția de produse de calitate superioara și va întări eforturile de marketing în aceasta tara.  Câteva modele cheie de scaune rulante trec testele de siguranță în Marea Britanie și primesc certificările oficiale.

1998

Karma dezvolta scuterele electrice.

Scaunele rulante cu cadru de aliaj de aluminiu devin populare pe piețele internationale și aduc cote de piață importante: Spania (50%), Japonia (20%), Taiwan (80%), Singapore (60%), și Thailanda (80%).

Karma pune bazale „SOMA” pentru a segmenta produsele dedicate diferitelor piețe.

1997

Karma se extinde pe mai multe piețe – Marea Britanie, Olanda și Singapore. Zece ani mai târziu brand-ul KARMA poate fi găsit în 20 de tari.

Karma este cel mai mare exportator de scaune cu rotile din aliaj de aluminiu către Japonia.

Karma stabilește un contract de producție în Korat, Tailanda, ce avea sa răspundă cererii globale în ascensiune.

1992

Karma dezvolta scaunul rulant electric din aliaj de aluminiu.

1991

Karma se dezvolta și se extinde pe piața din Taiwan. Karma este primul scaun cu rotile din aliaj de aluminiu străin exportat în Japonia.

1990

Karma dezvolta primul scaun din aliaj de aluminiu din Asia.
Karma introduce pe piață din Spania scaunele de aliaj din aluminiu, punând bazele extinderii pe piețele internationale.

Echipa de cercetare dezvoltare inventează spătarul și structura pliabilă – trăsătura ce va deveni un standard al industriei în viitor.

1987

Karma dezvolta brandul KARMA si deschide prima fabrica în Taipei, Taiwan.

2015

iEVO Lectus câștiga unul dintre cele mai importante premii mondiale de design  iF Design Award 2015.

2014

Seria de scaune cu rotile VIP câștiga premiul de aur și seria ERGO câștiga premiul de excelenta Taiwan Excellence Award.

Karma obține subvenții dedicate dezvoltării pe piețe internaționale în anul 2014, continua cu ajutorul acestei subvenții sa se extindă pe piața din India și sa creeze mai multe canale de marketing în zona respectiva.

2015

Scaunele cu rotile electric din seriile Ergo Lite –  Saber și Atigra  câștiga cea de-a 21 ediție a premiilor de excelenta Taiwan Excellence Awards.  Karma este aleasa compania model ce va reprezenta Taiwan-ul în Proiectul pentru promovarea celor mai valoroase produse pe piețele emergente. Proiectul este susținut de Ministerul Economiei.

2012

Karma  înființează o fabrica  în Huzhou, provincia Zhejiang, China.

Karma creste semnificativ pe piața din India, depășind 25% din cota de piață.

2011

Karma organizează și găzduiește  în Taiwan opt seminarii dedicate terapeuților. În cadrul seminariilor sunt prezentate noile valori fundamentale ale Karma și informații privind noul concept adoptat – „FIT” (construit pe dimensiune), atrăgând peste 500 de participanți.

2010

Atigra, un model de scaun cu rotile electrici de talie medie, câștiga editia 2010 a premiilor PACE Zenith Awards pentru fabricarea produselor metalice

2009

În colaborare cu LiveStand, un producător din Franța, Karma dezvolta un scaun cu rotile electric care permite utilizatorilor sa se ridice în poziție verticala din poziția șezând. Astfel începe o noua era pentru utilizatorii de scaune cu rotile.

Produsele Karma câștiga prestigiosul premiu  New Star Brand oferite  de  asociația Taiwan Excellence Brand Association

2008

Karma pune pe piața modelul de scaun cu rotile cu înclinare în spațiu, pliabil VIP 515. Acest model devine imediat un produs de top în această industrie.

Cu ajutorul partenerului său în India, Karma pune bazele Karma Healthcare Ltd. în Calcutta, reușind sa își extindă portofoliul de vânzări și servicii pe aceasta piață emergenta.

Scaunele rulante Karma sunt utilizate de către echipa Chinei la Olimpiadele Paralimpice 2008 de la Beijing.

Vânzările globale se extind în peste 40 de țări.

2018

EVO Altus câștiga premiul Red Dot  în cadrul competiției pentru design de produs, design în comunicare și concepte de design.

iBuddy deține premiera mondiala la Rehacare 2018 –  Messe Düsseldorf, Germania.

2015

În 2015 EVO Lectus câștiga premiul  iF Design Award, unul dintre cele mai importante premii pentru design la nivel mondial.

2019

KARMA SOMA 215 câștiga premiul de excelenta Taiwan Excellence Award.

2018

Modelul de scaun rulant KARMA Evo Altus Power Standing Wheelchair  primește premiul Red DOT pentru design de produs.  RED DOT AWARD este o competiție internațională de design ce se desfășoară încă din anii 1955 în Germania și premiază an de an cele mai bine create produse.

2017

Modelele de scaune rulante Karma eFlexx  si Leon Power câștigă premiul de excelenta Taiwan Excellence Awards.

2016

Modelele  KARMA KM 5001, Scaunele cu rotile manuale Ergo Live si scaunele cu rotile electrice Blazer Power  câștigă premiul de excelenta Taiwan Excellence Awards.

2015

Karma’s EVO Lectus Prescription Power Wheelchair is honored as a winner of 2015 iF Design Award. Founded in 1953, iF DESIGN AWARD is recognized as a symbol of design excellence around the world and one of the most important design prizes in the world.

2014

Karma’s VIP Manual Wheelchair Series wins the Taiwan Excellence Gold Awards and S-Ergo Manual Wheelchair Series wins 2014 Taiwan Excellence Awards.

The Taiwan Excellence Awards are yearly awards given out by the Ministry of Economic Affairs (MOEA) and Taiwan External Trade Development Council with the winner selection method based on four criteria: R&D, design, quality, and marketing.

Only a maximum of eight products are awarded with the Gold Award

2013

Karma’s ATIGRA Power Wheelchair, Saber Power Wheelchair, and Ergo Lite Manual Wheelchair Series win 2013 Taiwan Excellence Awards.

The Taiwan Excellence Awards are yearly awards given out by the Ministry of Economic Affairs (MOEA) and Taiwan External Trade Development Council with the winner selection method based on four criteria: R&D, design, quality, and marketing.